✅ Bestellen in de webshop? In Volendam-Edam wordt het gebracht! Dus gratis bezorging! ✅

Die zieke vrouw

Gepubliceerd op 11 mei 2022 om 06:42

De Henri Dunant arriveerde in de haven van Volendam. Op de boot zaten allemaal mensen met een handicap of ziekte en zij die konden werden in een rolstoel rondgereden over de dijk door een groep vrijwilligers.

Ik was ook af en toe van de partij en die middag kreeg ik een jonge vrouw in een rolstoel.
Zij vertelde hoe het allemaal was begonnen, dat zij uiteindelijk een ernstige spierziekte had en misschien uiterlijk nog een half jaar kon leven.

Ik hoorde het gelaten aan en ik was min of meer verbaasd over haar levenskracht. Ik liet haar het beroemde Doolhof zien, de straatjes in de oude kom en weer terug richting de dijk.

Omdat het stralend mooi weer was besloten we om koffie te drinken op een terras.
Plotseling zag de vrouw in de rolstoel een BN-er die onderaan de dijk foto's aan het maken was voor promotie.

Ze werd laaiend enthousiast en zei: “Oh zucht, wat zou ik graag met hem op de foto willen.”

Met in m'n achterhoofd dat deze mooie, jonge vrouw binnenkort zou sterven zei ik tegen haar dat ik iets ging regelen voor haar waarop ze bijna gilde van blijdschap.

Ik liep naar de BN-er toe en legde het verhaal uit van de jonge vrouw. Hij gaf mij een knipoog en zei: “Ik kom er zo aan.”

Ik heb nog nooit iemand zo blij gezien die zo ziek was, het was immers min of meer nog een wens van haar. Hij kwam naar ons toe en nam rustig de tijd voor foto's, een handtekening en hij sloot af met een dikke knuffel voor hij weer verder ging.

Hij liet mij met een dik brok in m'n keel achter, de vrouw was zo dankbaar dat hij zomaar even de tijd nam voor haar. Ze had er echt van genoten.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.